کد مطلب:188963 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:136

صبر و پایداری
زندگی انسان چه در بعد فردی و چه در بعد اجتماعی توأم با رنج ها و ناهمواری هاست. خدای سبحان از زندگی انسان این گونه تعبیر می كند، لقد خلقنا الانسان فی كبد. [1] «انسان را در سختی و رنج آفریده ایم.» رنج و ناگواری همراه زندگی مادی این سویی است.

با ناگواری ها چگونه می توان برخورد نمود. اگر در برابر ناهمواری فرد یا جامعه خود را ببازد، در واقع میدان را برای رقیب خویش خالی نموده است. آنچه باعث ظفرمندی و سربلندی در زندگی است، پایداری در برابر ناگواری می باشد. آزمون های روزمره و نیز آزمون های سالانه كه هر سال یك نوبت یا دو نوبت گریبان انسان را می گیرد، أ و لا یرون انهم یفتنون فی كل عام مرة او مرتین. [2] «آیا آنان متوجه نیتسند، كه در هر سال یك مرتبه یا دو مرتبه آزمون می شوند.» آیه نگرش به آزمون های مهم سالانه است.

باید پایداری و تحمل باشد كه در برابر ناملایمات سر بلند بیرون آید. پایداری پایه بالندگی و پویایی در زندگی فردی و اجتماعی است. صبر و پایداری را دین به فرد و جامعه می آموزد. دین این گونه پیام رسانی می كند: الصابرین فی البأسا و الضراء [3] «ثابت قدمان از سختی ها و كمبودها و در بهبوهه رنج و سختی و جنگ.» و نیز می فرماید: یا ایها الذین آمنوا



[ صفحه 124]



اصبروا و صابروا و رابطوا [4] «ای كسانی كه ایمان آورده اید ثابت قدم باشید و با هم پایداری كنید و با یكدیگر رابطه و مراوده داشته باشید.» پیام این آموزه ها پایداری در برابر سختی هاست.


[1] بلد، 4.

[2] توبه، 126.

[3] بقره، 177.

[4] آل عمران، 200.